Neem gerust contact met ons op.
Stichting Kruispost
Oudezijds Voorburgwal 129A
1012 EP Amsterdam
info@kruispost.nl
KVK-nummer: 41202576
RSIN-nummer: 007694258
Contact zorgverlening
E-mailadres: info@kruispost.nl
Telefoonnummer: 020 624 9031
Openingstijden
Maandag t/m donderdag
10:00 – 12:00 uur
19:00 – 21:00 uur
Vrijdag
10:00 – 12:00 uur
16:00 – 18:00 uur
Za t/m zo
Gesloten
Stichting Vrienden van Kruispost
Oudezijds Voorburgwal 129A
1012 EP Amsterdam
secretaris@vriendenvankruispost.nl
KVK-nummer: 41216773
RSIN-nummer: 805953899
ANBI-status: Stichting Vrienden van Kruispost heeft een ANBI-status, wat betekent dat jouw donaties fiscaal aftrekbaar zijn.
Contact donaties
E-mailadres: secretaris@vriendenvankruispost.nl
Veelgestelde vragen
Heb ik recht op gezondheidszorg?
Iedereen heeft recht op gezondheidszorg, ook als je onverzekerd bent. Ben je een migrant zonder papieren en heb je medische zorg nodig? Ook als je geen wettelijke verblijfsvergunning hebt, heb je recht op gezondheidszorg in Nederland.
Hoe werkt het zorgsysteem in Nederland?
Voor alle niet-spoedeisende zorg is de aanspreekpunt een huisarts in je woongebied. Ook als je onverzekerd en/of ongedocumenteerd bent heb je het recht om je in te schrijven bij een huisarts bij jou in de buurt. Schrijf je bij voorkeur in bij de huisarts waar ook jouw partner/vriend/huisgenoot al ingeschreven is.
Is de huisarts vol? Dan zoek je een andere dichtstbijzijnde huisarts. Kosten: de huisarts zal jou vragen of je kan bijdragen aan de kosten van de zorg. Als je deze mogelijkheid hebt, draag dan alstublieft bij. Heb je geen geld? Ook dan hebt je nog steeds recht op zorg bij de huisarts. Als de huisarts u zorg weigert kunt u of de huisarts contact met ons opnemen via info@Kruispost.nl
Ik ben nieuw in Amsterdam en heb geen dokter. Waar kan ik heen?
Lukt het je niet om je bij een vaste huisarts in te schrijven, dan kan je gebruik maken van Kruispost. Woon je buiten Amsterdam ga dan naar de huisarts in de buurt van de woning waar je het vaakst verblijft of neem contact op met de Whatsapp Helpdesk van het Rode Kruis en vraag om assistentie in het vinden van een huisarts.
Wat kan ik doen als ik plotseling spoedeisende hulp nodig heb?
In geval van nood kan je naar elk ziekenhuis gaan of 112 bellen voor een ambulance ter plaatse. Bel bij twijfel je huisarts of de Centrale Huisartsenpost na 17.00 uur en in het weekend 088-0030600.
Ik heb geen papieren en heb kiespijn. Kan ik naar een tandarts?
Ja, je kan naar de tandarts, maar patiënten ouder dan 18 jaar moeten zelf betalen. Bij Kruispost bieden wij tandheelkundige zorg voor een vrijwillige bijdrage van € 5 – € 10,- bekijk hier de informatie
Er werd mij verteld dat ik moest betalen voor een behandeling in het ziekenhuis, is dit waar?
Als er sprake is van een verwijzing naar een specialist, heb je recht op een afspraak en op de behandeling. Zie hier wat je moet weten voordat je naar het ziekenhuis gaat In Amsterdam. Hier vind je de lijst met ziekenhuizen waar je naar toe kan. In geval van nood kan je in ieder ziekenhuis terecht.
Ik heb geen papieren en ben zwanger en ik heb een verloskundige nodig. Wat kan ik doen?
Je kan een afspraak maken met een verloskundige (wanneer je minimaal 3 maanden zwanger bent). Als je de rekening niet kan betalen, kan de verloskundige tot maximaal 100% van de kosten terugvorderen van het (CAK).
Mijn kind heeft geen geldige verblijfsvergunning en is ziek. Kan ik met haar naar de dokter?
Ja, iedereen heeft recht op essentiële medische zorg. Je kan dus een afspraak maken met een huisarts. Als je niet kan betalen, kan de arts aanspraak maken op een vergoeding bij het CAK.
Ik ben bang om naar een dokter te gaan.
Medisch personeel is gebonden aan het beroepsgeheim en mag geen informatie aan de politie of IND verstrekken.
Ik heb medicijnen nodig, maar ik kan het niet betalen. Ik kan geen zorgverzekering afsluiten omdat ik geen geldige verblijfsvergunning heb. Wat kan ik doen?
Je kan met het recept naar een van de apotheken gaan die een contract hebben met het CAK. Zie de link om te weten bij welke apotheek je langs kan gaan.
Ik word niet geaccepteerd door een huisarts en heb hulp nodig bij de toegang tot gezondheidszorg, wat kan ik doen?
Je kan ons bezoeken op Kruispost, of een mail sturen naar info@Kruispost.nl zodat wij je kunnen helpen bij het vinden van een huisarts. Woon je buiten Amsterdam? Neem dan contact op met de whatsapp-lijn van het Rode Kruis +31(0) 6 14458781.
Hoe weet ik dat mijn gift aan Kruispost goed besteed wordt?
Stichting Kruispost heeft transparantie hoog in het vaandel staan. Wij besteden iedere euro aan de doelstelling. De jaarrekeningen van Kruispost zijn openbaar.
Ik wil donateur worden. Hoe kan ik dit regelen?
Ja, dat kan, via deze link informeren wij u over de verschillende mogelijkheden.
Ik wil Kruispost opnemen in mijn testament, is dit makkelijk te regelen?
Ja, Stichting Vrienden van Kruispost kan u hier verder over informeren. Omdat de stichting een ANBI-status heeft, betalen wij geen erfbelasting: uw gift uit de nalatenschap komt dus rechtstreeks ten goede aan onze projecten.
Hoe kan ik mijn adres of rekeningnummer wijzigen?
Voor het doorgeven van een adreswijziging, IBAN wijziging of een ander e-mailadres kunt u een email sturen naar contact@stichtingvriendenvankruispost.nl