Ik zoek zorg.

Heb je medische of psychosociale hulp nodig, maar heb je geen zorgverzekering of verblijfsvergunning? Geen zorgen, Kruispost is er voor jou. Wij bieden basiszorg aan iedereen die dit nodig heeft.

Will update based on desktop input

Je kunt bij ons

terecht voor…

Levensgevaar of spoed?

Kom langs op het inloopspreekuur

Een afspraak maken is niet nodig.

Adres:

Oudezijds Voorburgwal 129 A
1012EP Amsterdam

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag
10:00 – 12:00 uur
19:00 – 21:00 uur

Vrijdag
10:00 – 12:00 uur
16:00 – 18:00 uur

Veelgestelde vragen

Iedereen heeft recht op gezondheidszorg, ook als je onverzekerd bent. Ben je een migrant zonder papieren en heb je medische zorg nodig? Ook als je geen wettelijke verblijfsvergunning hebt, heb je recht op gezondheidszorg in Nederland.

Voor alle niet-spoedeisende zorg is het aanspreekpunt een huisarts in je woongebied. Ook als je onverzekerd en/of ongedocumenteerd bent heb je het recht om je in te schrijven bij een huisarts bij jou in de buurt. Schrijf je bij voorkeur in bij de huisarts waar ook jouw partner/vriend/huisgenoot al ingeschreven is.

Is de huisarts vol? Dan zoek je een andere dichtstbijzijnde huisarts. De huisarts zal je vragen of je kunt bijdragen aan de kosten van de zorg. Als je dat kunt, draag dan alsjeblieft bij. Heb je geen geld? Ook dan hebt je nog steeds recht op zorg bij de huisarts. Als de huisarts je zorg weigert kunt je zelf of kan de huisarts contact met ons opnemen via info@kruispost.nl

Lukt het je niet om je bij een vaste huisarts in te schrijven, dan kun je gebruik maken van Kruispost. Woon je buiten Amsterdam? Ga dan naar een huisarts in de buurt van de woning waar je het vaakst verblijft of neem contact op met de Whatsapp Helpdesk van het Rode Kruis (+3197010286964) en vraag om hulp bij het vinden van een huisarts.

In geval van nood kun je naar elk ziekenhuis gaan of 112 bellen voor een ambulance. Bel bij twijfel je huisarts. Of bel na 17.00 uur en in het weekend de Centrale Huisartsenpost 088-0030600.

Ja, je kunt bij een tandarts terecht, maar patiënten ouder dan 18 jaar moeten zelf betalen. Bij Kruispost bieden wij tandheelkundige zorg voor een vrijwillige bijdrage van € 5 tot € 10,- Lees meer over de tandarts van Kruispost.

Als je een verwijzing naar een specialist hebt gekregen, heb je recht op een afspraak en op de behandeling. Zie hier wat je moet weten voordat je naar het ziekenhuis gaat In Amsterdam. Hier vind je de lijst met ziekenhuizen waar je naar toe kan. In geval van nood kun je in ieder ziekenhuis terecht.

Je kunt een afspraak maken met een verloskundige wanneer je minimaal drie maanden zwanger bent. Als je de rekening niet kunt betalen, kan de verloskundige tot maximaal 100% van de kosten terugvorderen van het CAK.

Ja, iedereen heeft recht op essentiële medische zorg. Je kunt dus een afspraak maken met een huisarts. Als je niet kunt betalen, kan de arts aanspraak maken op een vergoeding van de kosten terugvorderen van het CAK.

Medisch personeel is gebonden aan het beroepsgeheim en mag geen informatie aan de politie of IND verstrekken.

Kijk hier om te weten bij welke apotheek je langs kunt gaan.

Je kunt ons bezoeken op Kruispost, of een mail sturen naar info@kruispost.nl zodat wij je kunnen helpen bij het vinden van een huisarts.
Woon je buiten Amsterdam? Neem dan contact op met de Whatsapp Helpdesk van het Rode Kruis (+3197010286964).