Kruispost

Kruispost

Kruispost biedt medische en psychosociale zorg aan mensen die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden: onverzekerden, daklozen en (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Per jaar weten zo’n 3200 patiënten Kruispost te vinden, dat betekent jaarlijks 7000 consulten.

Onze openingstijden voor een consult zijn:

Maandag – donderdag 
10.00 - 12.00 uur en 19.00 - 21.00 uur
Vrijdag 
10.00 - 12.00 uur en 16.00 - 18.00 uur
De medische zorg is vergelijkbaar met die van een huisartsenpraktijk. We bieden ook de mogelijkheid om een beroep te doen op psychosociale zorg omdat de vraag van de patiënt vaak breder is dan alleen de medische. Kruispost bestaat sinds 1983 en wordt gedragen door de Johanniter Orde in Nederland.

Kruispost is alle weekdagen ‘s ochtends en ‘s avonds geopend. Minimaal twee artsen en een receptionist ontvangen de patiënten, die zonder afspraak langs komen voor een consult. De meest voorkomende aandoeningen zijn huid-, hart- en vaat- en spijsverteringsproblemen.

Ons werk wordt mogelijk gemaakt door de inzet van pro deo hulpverleners. Het team van tachtig vrijwilligers en medewerkers bestaat uit:

  • medici; onder wie huisartsen, neuroloog, praktijkondersteuner somatiek en tandartsen
  • een psychomotorische therapeut
  • diëtist: op dit moment zijn we op zoek naar een diëtist
  • oogarts
  • maatschappelijk werkers
  • receptionisten

Alleen de medisch manager, algemeen manager, manager bedrijfsbureau, POH-GGZ en een schoonmaker zijn betaalde krachten. Op deze wijze kunnen we de kwaliteit en continuïteit van het zorgaanbod garanderen.

Stichting Kruispost is verantwoordelijk voor medische zorg, terwijl de maatschappelijke zorg vanuit stichting Oudezijds100 wordt verzorgd. Informatie over het beleidsplan, financiële verantwoording en organisatie vind je onder de downloads.

Steun ons direct via deze link!

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op:

Kruispost
Oudezijds Voorburgwal 129
1012 EP Amsterdam
t 020 - 624 90 31
f 020 - 428 83 30
info@kruispost.nl
www.kruispost.nl

Delen? Graag!

The Kruispost is a medical center offering medical and psychosocial care to people who generally do not qualify for the mainstream healthcare system i.e. uninsured people, homeless people and asylum seekers.

Kruispost
T 020 - 624 90 31
E kruispost@kruispost.nl

More contact info

Copyright Oudezijds100 © 2020

Website door: Webheld.nl